Rendezvényeink

Operettparádé

Ebben a műsorban az Önök kívánsága szerint állítjuk össze a szereplőket, akik a Magyar Operett és Opera élet kiválóságaiból kerülnek ki.

Néhány név:

Kalmár Magda, Pitti Katalin, Oszwald Marika, Csere László, Szóka Júlia, Pánti Anna, Kalocsay Zsusza, Zsadon Andrea, Berkes János, Csányi János, Csányi László, Harsányi Frigyes, Teremi Trixi, Vásári Mónika, Sudár Gyöngyvér, stb.Szíves figyelmébe ajánljuk a Millennium tiszteletére és a Bánk bán keletkezésének 185. évfordulója alkalmából ezt az előadást, amelyet mind protokolláris előadásnak, mind az ifjúság számára egyaránt ajánljuk. Az előadás Katona József és Erkel Ferenc műveinek ötvözéséből született, azoknak irodalmi és zenei értékeinek megőrzésével.Bánk Bán

KATONA-ERKEL- PETŐFI: BÁNK BÁN (a dalszövegeket átdolgozta Nádasdy Kálmán) drámai, verses operaelőadás.

Tartalom: A darab cselekménye Gyulán kezdődik, ahol Erkel Ferenc a Bánk bán művét írta és szabadon ábrázolja, hogy Petőfi Sándor azonos című verse, valamint Katona József drámájának olvasása közben, milyen intuíciókat kaphatott, annak tudatában, hogy a 48-as forradalom elbukott és Erkel lelkében a fájdalmas emlékek, a honfitársak elvesztése elevenen élt még. Lelkében a forradalmi parázs bár reménytelenül, de újjáéled, melyet zenéjében drámaian fejez ki. Az eredeti mű dramaturgiáját követve Erkel olvasatában hallhatjuk, gondolatait prózában előadva, melyek újra és újra zenei gondolatokban folytatódnak, s amelyből változatos és teljes katarzis élményt kapunk Bánk bán hallhatatlan történetéről.

 Szereplők:

Bánk bán: Molnár András Kossuth díjas, az Operaház örökös tagja

Gertrúd: Wiedemann Bernadett Liszt díjas

Melinda:Sipos Marianna

Ottó:Turpinszky Gippert Béla

Petúr,Tiborc: Káldi-Kiss András

Erkel:Agárdi László

Marci: Csányi Marcell

Biberach:Efstratiádis Stratos

Soma:Csányi Zóra

Közreműködik a Harmónia Kamarazenekar és a Klasszikus Tánckar

Koncertmester:Paul Éva

Koreográfus:Tímár László Szerkesztő, rendező, díszlet és látványtervező: Csányi LászlóAz előadás az NKA támogatásával jött létre.Darabunkat felnőtt és ifjúsági előadásként egyaránt ajánljuk, kiemelten a 2015-ös Bánk bán évforduló tiszteletére!

Bővebb információ és megrendelés:

06-20-3329-116

Varázsfuvola

Mozart népszerű operájának jelmezes, díszletes, kiszenekaros változata a Magyar Állami Operaház művészeinek előadásában. A hangulatos és szórakoztató operaelőadás nemcsak a felnőtt és nyugdíjas közönség, hanem az ifjúság részére is ajánlható megtekintésre, annál is inkább, mert ez a mű a világ zeneirodalmának egyik alapműve.

Az előadás időtartama: kb. 90 perc.

Várjuk megrendelésüket:

Csányi János

Mobil: 06 20 3329-116

tekintse meg a rendezvényeinken készült képeket